Min Vardag

Operation

Operera bort halsmandlarna

Idag var jag på vårdcentralen för att kolla mina halsmandlar som jag har haft en del problem med. Jag vet att jag borde ha tagit hjälp tidigare men jag har dragit mig för att göra det bara för att jag varit rädd att jag skulle behöva ta bort dem. Tanken att bli opererad väcker många rädslor som att inte kunna träna på en längre tid, smärta och så klart tanken på att DÖ av narkosen. Jag vet att risken att dö inte är så stor så det skulle jag ju kunna släppa helt och hållet, men att det kommer göra jävligt ont i halsen, ja det är något jag inte kommer att kunna undgå.

Läkaren tittade mig i halsen och hon kunde se att halsmandlarna såg trasiga ut. Efter flertalet gånger med halsfluss så har de tagit stryk och det har blivit ärrbildning på dem vilket kan leda till problem.

Hon tog beslutet att det skulle vara en god ide att plocka bort dem så hon skickade iväg en remiss för att jag ska kunna få dem borttagna.

Det känns lite läskigt och nervöst hela grejen men jag vet att det är för det bästa. Det jag tänker du är att jag kommer att ha sjukt ont och att jag är rädd att jag ska komma att bli klen och liten. Det hade varit så jäkla jobbigt om allt man kämpat för bara tynade bort.

Men jag ska försökts att ta det lugnt och istället tänka på det positiva.

Du kanske även gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Bianca
    augusti 29, 2017 at 12:01 e m

    När jag skulle sövas inför en gastroskopi för att utreda glutenintolerans var jag också livrädd, var typ jag och ett par bebisar som skulle sövas samtidigt och vi skrek lika mycket allihopa 😂 men då kom min läkare in och sa att det är större risk att jag dör av att jag får typ en sten i huvudet när jag går ut från sjukhuset än själva narkosen, det hjälpte inte mig men det kanske hjälper dig 😂😂

  • Lämna ett Svar